Praktijkinformatie

Historie van Sterkliniek dierenartsen Maastricht

In 1971 startte dierenarts Jo Kusters en zijn vrouw Joke Kusters-Haaksma aan de Hertogsingel in Maastricht een praktijk voor gezelschapsdieren genaamd  Dierenkliniek Kusters, gericht op honden en katten.

Dit was destijds een vooruitstrevende unicum. Tot dan toe ‘deed’ een
dierenarts immers alleen ‘paarden en vee’; een hond werd soms wat opgelapt, een kat kreeg helemaal geen veterinaire aandacht.

Door het succes van deze echte ‘stadspraktijk’ werd het er steeds drukker en was er al snel een assistente nodig. Er kwam een röntgenapparaat, een operatiekamer met gasnarcose, een bloedanalyse apparaat en e.c.g.

De praktijk werd erkend voor officiële HD-screening en kreeg regionaal en nationaal bekendheid wegens de kattendiergeneeskunde.

In 1987 opende Joke Kusters haar kattenpension direct naast de praktijk; ‘de Gelaarsde Kat’: alleen voor katten en met continue veterinaire zorg; alweer een unicum.

Het aantal dierenartsen en assistentes breidde uit, evenals de
diergeneeskundige zorg voor hond en kat. Jo Kusters haalde de krant met tandheelkunde voor honden.

In 1996 studeerde oudste zoon Jeroen af als dierenarts in Utrecht. Na drie maanden te hebben gewerkt in Wenen sloot hij zich aan bij zijn ouders in Maastricht. Ook leerde hij zijn toekomstige vrouw Daphne kennen, die er gezondheidswetenschappen studeerde.

Om de uitbreidingsplannen ruimte te kunnen geven werd een nieuwe locatie gezocht en gevonden aan De Beente in Heugem, Maastricht zuid-oost.

Hier is de kliniek goed bereikbaar via de A2 of de ringweg-Kennedy brug en ernaast ligt een ruime parkeerplaats. In 1996 werd hier de nieuwe kliniek gebouwd naar de laatste inzichten en drie jaar later ook een kattenhotel voorzien van vloerverwarming en buitenrennen.

In 2006 besloten Jo en Joke uit de V.O.F. te treden en het over te dragen aan Jeroen en Daphne. Zij besloten de traditie van hoogwaardige diergeneeskundige zorg met veel aandacht voor kwaliteit en persoonlijke aandacht voort te zetten.
Daartoe sloten ze zich aan bij de kwaliteitsorganisatie Sterkliniek
Dierenartsen. Ook werd de kliniek een Aequor erkend leerbedrijf.

We zoeken heel bewust naar betrouwbare partners en werken aldus intensief samen met o.a. Dierenkliniek Pijls (oncologie), Sanimalia (2elijns echografie, chirurgie, oogheelkunde en dermatologie),
universiteiten van Gent/Merelbeke en Utrecht.

In huis bieden we hoogwaardige tandheelkunde (ook op doorverwijzing) en gedragsdeskundigheid voor zowel hond als kat.

Met ons team van 3 dierenartsen en 6 assistentes bieden we u maximale zorg van hoge kwaliteit; en we doen het graag, al 40 jaar lang!

Zipsfotografie201202515305121347630